Švédská elegance se kombinuje s praktičností a udržitelností. Volvo V90 není jen obyčejné kombi. Je to vůz, který uspokojí ty nejnáročnější řidiče. Nabízí prostorný a komfortní interiér, nejmodernější technologie a špičkové bezpečnostní prvky. To vše navíc s ohleduplným přístupem k životnímu prostředí. Cena sice není nejnižší, koupě se ale rozhodně vyplatí. 

Bezpečnost na prvním místě. Volvo je známé svým zaměřením na bezpečnost a Volvo V90 není výjimkou. Vůz je vybaven nejmodernějšími asistenčními systémy, které řidiči pomáhají předcházet nehodám a chránit sebe i cestující. Mezi ně patří například systém automatického nouzového brzdění, systém udržování v jízdním pruhu a systém rozpoznávání chodců a cyklistů. Není divu, že si značku Volvo oblíbili ti, kteří mají malé děti a chtějí je na silnici chránit. 

Cena zrovna nehraje do karet dostupnosti. Volvo V90 není levné auto. Základní cena startuje na 1,9 milionu korun. S bohatou výbavou se cena snadno přehoupne přes 2 miliony. I přes to si V90 najde své zákazníky mezi řidiči, kteří hledají luxusní, praktické a ekologické auto pro celou rodinu.

Design 

Volvo V90 se pyšní elegantním a moderním designem, který zaujme na první pohled. Přední maska dominuje typickým grilem pro značku Volvo a úzkými LED světlomety, které dodávají vozu dravý vzhled. Z boku zaujmou čisté linie karoserie, které zdůrazňují elegantní proporce. Zadní část pak předvádí ikonická světla, která se táhnou přes celou šířku vozu a sbíhají se do středu dveří kufru.

Interiér, ve kterém se budeme cítit jako doma. Volvo V90 klade velký důraz na komfort a pohodlí. Interiér je vyroben z kvalitních materiálů a nabízí dostatek prostoru. Dominantou je velká dotyková obrazovka infotainmentu, která umožňuje intuitivní ovládání všech funkcí vozu. Panoramatická střecha prosvětluje interiér a zajišťuje pocit prostornosti. Zavazadlový prostor o objemu 488 litrů pojme veškerá zavazadla i pro delší cestu.

Motorizace 

Pod kapotou tluče hybridní srdce. Volvo V90 je dostupné pouze v hybridních variantách T6 a T8, které kombinují benzinový motor s elektromotorem. To zajišťuje nízké emise a nízkou spotřebu paliva (0,8 l/100 km), aniž by se museli řidiči vzdávat dynamiky a výkonu, který dosahuje až 455 koní a 709 Nm. T6 nabízí 350 koní a 659 Nm. 

Verdikt 

Volvo V90 je výjimečný vůz, který uspokojí i ty nejnáročnější řidiče. Nabízí komfortní a prostorný interiér, nejmodernější technologie, špičkové bezpečnostní prvky a ohleduplný přístup k životnímu prostředí. Pokud hledáme auto, které nám a naší rodině poskytne to nejlepší, Volvo V90 je skvělou volbou.

ZDROJVolvo, YouTube, Instagram, Foto: Volvo
Předchozí článekJeep Gladiator dostane hybridní pohon. Těšit se můžeme už za rok
Další článekLincoln Navigator 2024. Luxusní obr s americkým duchem