Volvo, švédská značka automobilů, patří na světovém trhu stále mezi naprostou špičku, co se týče komfortu a bezpečnosti. Skvělým příkladem je model V60 Recharge. Tohle kombi nás zaujme jak krásou, tak výkonem. Všechny vozy společnosti Volvo přichází na trh v hybridní verzi. Automobilka se totiž jako jedna z prvních odhodlala opustit klasické spalování do roku 2030. 

Pokud se rozhodneme investovat od vozu V60 Recharge, nebudeme litovat. Výrobci skvěle vychytali design, výkon, technologie i spotřebu. Na první pohled se tedy může jevit tahle ikona jako jasná volba bez jediné chybičky. Ta pro mnohé přijde poté, co se podívají na cenovku. Celkově vzato ale musíme pochválit jak komfort, tak výkon. V kabině se okamžitě sžijeme s prostředím, rádi s V60 vyrazíme i na dlouhé cesty. Motor nám navíc poskytne hodně přes 400 koní, které se rádi nechají slyšet. 

Cena se vyšplhala na 1,55 milionu korun. Bavíme se zde samozřejmě o základu. Každý z nás by si rozhodně chtěl do svému vysněného Volva přikoupit něco navíc. Ať se ale rozhodneme jakkoli, stále platí fakt, že koupě auta V60 Recharge se vyplatí. Díky nízké spotřebě a prakticky nesmrtelnému motoru nám bude tohle Volvo sloužit pěknou řádku let. Pojďme se na něj podívat pořádně zblízka. 

Design 

Vzhled přední části krásně navazuje na tradici automobilky. Úzká mříž grilu je pomyslně protnuta znakem Volvo. Na ni pak elegantně navazují LED světlomety. Nárazník slouží převážně pro hladký odvod vzduchu za přední kola. Z profilu nám bude vůz připadat pořádně dlouhý, a to i díky liniím, který tento pocit podporují. Samotný model V60 má ale na délku téměř 4,8 m. Zadní část objala kufr už legendárními světlomety. 

Interiér nás překvapí svou skromností. Na první pohled se jedná o jednoduché pojetí designu. Ve středu palubní desky najdeme velikou obrazovku infotainmentu, které je z obou stran doprovázena dlouhými větráky. Větší eleganci se těší i řadící páka. Sedačky jsou potažené prvotřídní látkou. Sedí se vskutku královsky. Kufr sám nabízí kapacitu až 481 l. 

Motorizace 

První variantou se stal motor T6 AWD plug-in hybrid. Ten dá dohromady až 350 koní. Z 0 na 100 zrychlí za 5,4 s. Působivé. Další je T8 AWD plug-in hybrid. Tenhle mazlík umí vyrobit až 455 koní a zrychlení se snížilo na 4,6 s. 

Verdikt 

Volvo V60 Recharge se může jevit jako předražený vůz. Už po první jízdě ale pochopíme, že se koupě jednoznačně vyplatí. 

ZDROJVolvo, YouTube, Foto: Volvo
Předchozí článekNový Hyundai SANTA FE nabral před konkurencí pořádný náskok
Další článekSlavná motorka zamíří do Evropy. Kawasaki Eliminator dorazí v roce 2024