O tom, že se začne upouštět od spalovacích motorů, je vlastně už rozhodnuto. Planeta Země si žádá při nejmenším lepší zacházení a pohony na fosilní paliva v téhle situace nepůsobí zrovna ideálně. Automobilky se předhánějí ve vývojích elektromobilů a hlásají, že v příštích letech zruší výrobu teď ještě klasických vozů. Nově ohlásilo tento krok také Volvo.

Švédská automobilka symbolizuje bezpečnost, zároveň ale také nabízí skvělý jízdní požitek. Je otázkou, zda se něco podobného bude moct říct i o nových autech na elektrický motor. Na tom ale nezáleží, důležité je, že budoucnost bude „zelená“.

„Byl bych skutečně překvapený, kdybychom v roce 2030 neprodávali jen elektromobily,“ prozradil pro deník Financial Times Future generální ředitel Volva Hakan Samuelsson. Je dost pravděpodobné, že se budou výrobci muset řídit novými zákony o životním prostředí, proto se Volvo rozhodlo, že všechno uvede na pravou míru už teď.

Podobná akce se samozřejmě nedá uskutečnit ze dne na den. Proto Švédové přišli s plánem, který by měl vygradovat v roce 2025 tím, že více než polovina prodaných aut značky Volvo bude jezdit na elektřinu. Samuelsson také prozradil, že automobilka z Göteborgu chce elektromobily nabízet ještě dříve, než se bude muset řídit danými pravidly.

ZDROJVolvo
Předchozí článekTesla má větší hodnotu než VW! I tak Musk přemýšlí nad spojením s jinou automobilkou
Další článekChcete Hondu na benzínový nebo naftový pohon? Tak si pospěšte, čas máte jen do roku 2022